Vděčnost a Štěstí



VDĚČNOST A ŠTĚSTÍ.

 Když se člověk dostane na místo, jako je nemocnice, myslím, že si dost často a dost rychle přenastaví hodnoty a priority. Když se sám cítí, jakoby šel smrti naproti, a potom vidí i ostatní lidi, kteří jsou na tom stejně, nedej bože hůř. Člověk tady vůbec nemyslí na to, co si vezme další den na sebe, jestli si teda koupí ten nový iPhone nebo vydrží do Vánoc s tím starým, či jestli má jeho soused lepší auto než on sám.



V tuhle chvíli jsou všechny materialistické věci úplně to poslední na co myslíte. Uvědomíte si, že většina věcí, které jsou pro vás běžně úplná pohroma, se tady na tom místě úplně ztratí. Protože tohle je místo, kde se z normálního života stává každý den výzvou. A jediná možnost, jak to tady zvládnout, je myslet pozitivně, protože všechno, co vyšlete do vesmíru, se vám vrátí zpátky.
Jasný, mohla bych tady ležet, klepat se, a čekat na smrt, ale na to tady máme všichni ještě dost času.

Takže, když budete věřit, a doufat v to, že bude všechno zase dobrý, tak to tak opravdu bude. Člověk prohrává až ve chvílí, kdy se vzdá. Občas musíme prostě projít nepříjemnými a špatnými okamžiky, abychom si potom dokázali vážit všech těch dobrých věcí, a nebrat nic ani nikoho jako samozřejmost. Všechno špatné nás vždycky posune dál. Ono je to celkově těžký myslet pozitivně ve světě plném negativity, nenávisti, pomluv a problémů, ale ještě těžší je to v okamžik, kdy je vám vážně na nic i fyzicky.

  A to co tím chci teď říct je...

Buďte vděční za vaše zdraví, protože je to všechno, co máte. Vaše tělo a planeta je to pro váš jediné místo, kde budete žít, tak o obě ty věci pečujte s láskou. Buďte vděční za každý den svého života, protože nikdy nevíte, kdy je ten poslední. A taky buďte vděční za lidi, které máte kolem sebe. Nejsou samozřejmost.
Můžete mít spoustu peněz, drahé auta, nespočet dalších věcí, které vám možní kdekdo závídí, ale pokud nejste zdraví, k čemu to všechno je? Nemůžete prodat svoje auto a koupit si nové tělo. Tak to prostě nefunguje. Máte jen jedno tělo, tak s ním podle toho zacházejte.

Udělejte si laskavost, a starejte se o sebe. Vždy na první místo postavte sami sebe. Není to sobectví, je to sebeláska a sebeúcta. Život stojí za to žít, ne přežívat. Mějte radost ze všech těch malých věcí, kterých si častokrát vlastně nemusíte ani všímat nebo je už bereme jako samozřejmost, ale všechny tyhle malé věci, tvoří celý váš život, a každou část vašeho dne. Buďte šťastní a buďte vděční za všechno, co máte. Možná nemáte všechno, co chcete, ale věřte mi. Máte vše, co potřebujete.


Komentáře

Oblíbené příspěvky